Bamoro

Local Search, Google Maps, Online Marketing en Meer!

We zijn het inmiddels allemaal gewend om via Google Street View virtueel op vakantie te gaan. Circa 2012 is Google met een uitbreiding gekomen voor Google Street View, het toenmalige Google Business Photos. Sinds begin 2013 heet de dienst niet langer Google Business Photos maar Google Maps Business View. Simpelweg biedt het de mogelijkheid om met een virtuele rondleiding binnen te kijken bij allerlei soorten bedrijven. Denk hierbij aan winkels, een sportschool, horeca gelegenheden, de bioscoop, enzovoort.

Het maken van een virtuele rondleiding (Google Maps Business View) brengt veel voordelen met zich mee. De virtuele rondleiding is namelijk direct zichtbaar vanuit de Google Zoekresultaten, Google Maps, Google Street View en Google+ Lokaal. Dit maakt het een geweldige toevoeging voor ieder bedrijf dat aan de gang gaat met Google+ Lokaal. Daarnaast is het ook mogelijk om de virtuele rondleiding te implementeren binnen Facebook of op een eigen website.

Google Maps Business View op alle devices

De virtuele rondleidingen worden gemaakt door zogeheten ‘Vertrouwde Fotografen’, die verantwoordelijk zijn voor de panorama fotografie. Dit zijn zelfstandige ondernemers die na een certificering van Google de kennis en toestemming hebben om een virtuele rondleiding te maken binnen een onderneming. De volledig gepubliceerde lijst van fotografen is te vinden via de Google Maps Business View website. Vrijwel iedere stad heeft een of meerdere fotografen die ondernemers van dienst kunnen zijn.

Komt het nu toch voor dat er in een bepaalde omgeving nog geen fotograaf aanwezig is, dan kan dit worden gemeld via dit contact formulier. Als fotograaf kun je ook zelf slag gaan met Google Maps Business View, hiervoor moet je echter wel eerst je certificering halen. Meld je hier dan vandaag nog voor aan.

Google Maps API & Google Maps Business View

Het is ook mogelijk om via de Google Maps API meer leven te geven aan Google Maps Business View. Een voorbeeld hiervan is de officiële partner van Google hierin, TourDash. Via TourDash kun je in de virtuele rondleiding werken met hotspots en een navigatie module.

TourDash en Google Maps Business View

Google Photo Sphere / Views

Google Photo Sphere LogoNaast Google Maps Business View heb je ook Google Photo Sphere / Google Views. In veel opzichten lijken Google Maps Business View en Google Photo Sphere / Views op elkaar. Maar in tegenstelling tot Google Maps Business View is Google Photo Sphere / Views voor iedereen toegankelijk. Daarnaast hoeft een Google Photo Sphere niet gebonden te zijn aan een fysieke locatie of een Google+ Lokaal vermelding.

Google Photo Sphere / Views is niet te zien binnen de Google Zoekresultaten of Google+ Lokaal maar wel binnen Google Maps. In tegenstelling tot bij Google Maps Business View kun je met Google Photo Spheres de gezichten van de mensen intact laten zonder dat je deze moet vervagen. Ondanks de recente lancering van Google Photo Spheres / Views eind 2013 zijn er inmiddels honderd duizenden panorama’s gemaakt door verschillende mensen, zowel fotografen als niet fotografen.

Je hoeft namelijk met Google Photo Spheres / Views geen gebruik te maken van een professionele DSLR-camera. Hiervoor kun je namelijk gewoon je eigen Android telefoon met de Google Camera App gebruiken. iOS gebruikers moeten kiezen voor een alternatieve methode, maar ook zij hoeven zich niet buitengesloten te voelen, er zijn genoeg mogelijkheden. Wil je echt gemakkelijk een Photo Sphere maken, kies dan bijvoorbeeld voor een one-click 360 camera zoals de RICOH THETA.

Voor meer informatie en hulp bij het maken van een Google Photo Sphere kun je deelnemen aan de Google+ Community of gebruik maken van de Google Photo Sphere hulp-artikelen.

Wilt u meer informatie over lokale zoekmachine marketing, ondersteuning bij het behalven van een betere positionering binnen Google of een offerte op maat, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Indien er behoefte aan is ben ik beschikbaar voor het geven van een workshops of cursus Local Search.

Er zijn geen reacties.

Laat een Reactie achter

Je mag gebruik maken van HTML tags en attributen : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>